Operaen i Minecraft

Operaen

Utforsk Operaen i Oslo. Bli kjent med Vidar, Glenn, Stefania og de andre som jobber i kulissene for at alt skal bli klart til forestilling!

Elevene får i oppgave å bygge en kulisse som skal brukes i operetten Orfeus i underverdenen, som hadde premiere på Operaen vinteren 2021. De blir kjent med flere yrker på de harde verkstedene, og møter menneskene som jobber der. Elevene må selv utforske, finne riktig vei og sørge for at kulissen bygges riktig.

Opplegget kan spilles alene, eller i grupper. Det følger med veileder for lærere, og en rekke videoer for å hjelpe elevene gjennom.

Kartet er laget i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett og Microsoft Norge.

Gjennomføring

Kartet kan også brukes for eldre og yngre elever. Det kan spilles alene, eller i grupper på opp til tre spillere. Selve kartet tar omtrent 45 minutter å spille gjennom. Vi anbefaler at opplegget brukes i en dobbeløkt på omtrent 90 minutter, og at man tar seg tid til å tegne skisser og se alle videoene.

eidsvoll i Minecraft

Eidsvoll 1814

Møt menneskene bak Norges grunnlov, og bli kjent med hvordan den ble til. Utforsk Eidsvollsbygningen og snakk med Grunnlovens far, Christian Magnus Falsen.

Lær mer
halloween i Minecraft

Halloween

Marker Halloween i klasserommet med dette underholdende kartet fullt av ting å utforske.

Lær mer
oldtidens-egypt i Minecraft

Oldtidens Egypt

Utforsk oldtidens Egypt og pyramidene! Vi har bygget en liten utgave av oldtidens Egypt, med pyramider og Sfinksen for støtte i undervisning og opplæring.

Lær mer
operaen i Minecraft

Operaen

Vær med å sette opp forestillingen Orpheus i Underverdenen. Utforsk noen av de 50 forskjellige yrkene ved Operaen.

Lær mer
påske i Minecraft

Påskeaktiviteter

Kom i påskestemning i dette kartet med et hyggelig vintertema, dekorert med påskeharen, egg og en quiz som passer for alle.

Lær mer
sametinget i Minecraft

Sametinget

Utforsk Samisk språk, kultur og historie ved å besøke Sametinget i Karasjok. Oppdatert med nye oppdrag i 2023.

Lær mer
stortinget i Minecraft

Stortinget

Stortingsbygningen i Oslo åpner for debatter, politikk og historie. Bli kjent med demokratiet og maktfordelingen.

Lær mer
tingrett i Minecraft

Tingrett

Utforsk tingretten i Minecraft! Vi har bygget en rettssal, der elevene får muligheten til å bli kjent med de ulike rollene man finner i tingretten.

Lær mer